Lokal gastronomiczny w kompleksie palmiarni czeka na najemcę. Zapraszamy do udziału w konkursie

Pierwszy konkurs nie przyniósł rozstrzygnięcia, dlatego ponawiamy swoją ofertę. Ponownie poszukujemy najemców lokalu gastronomicznego znajdującego się w kompleksie palmiarni w Parku Oliwskim.
Lokal gastronomiczny znajduje się w kompleksie palmiarni w Parku Oliwskim
Lokal gastronomiczny znajduje się w kompleksie palmiarni w Parku Oliwskim
fot. GZDiZ

Osoby lub podmioty chcące poprowadzić działalność gastronomiczną w lokalu zapraszamy do złożenia ofert w pisemnym konkursie, na które czekamy do 28 lutego do godz. 11:00.

W porównaniu z pierwszym konkursem w drugim postępowaniu zaszły zmiany. Wśród nich znajdują się m.in. obniżenie minimalnej stawki czynszu z 41,63 zł na 20,82 zł netto za 1 m2, co przekłada się również na niższą kwotę wadium. Wydłużono również termin na uruchomienie lokalu od momentu podpisania umowy z 2 do 3 miesięcy.

Lokal o powierzchni 60 m2 w kompleksie palmiarni składa się z sali konsumpcyjnej, toalety oraz pomieszczenie socjalne. Niewątpliwym atutem lokalu jest jego przeszklony sufit. Budynek, który został wyremontowany w ramach rewitalizacji całego kompleksu, posiada instalacje niezbędne do prowadzenia działalności gastronomicznej: elektryczną, wodno-kanalizacyjną, grzewczą oraz mechaniczną wentylację. Po stronie przyszłego najemcy należeć będzie natomiast wykończenie i wyposażenie oraz aranżacja wnętrza.

Minimalna stawka czynszu, jaka oferowana jest w konkursie to 20,82 zł netto za 1 m2 miesięcznie. Do tej stawki należy doliczyć opłaty za media – ogrzewanie, zużycie wody i energii elektrycznej, a także za wywóz odpadów komunalnych, ubezpieczenie, serwis wentylacji itp. Do obowiązków najemcy będzie także należało m.in. zapewnienie porządku i bezpieczeństwa w przedmiocie najmu i pomieszczeniach przyległych, tj. w przedsionku na poziomie 0 oraz w pomieszczeniu foyer i węźle sanitarnym na kondygnacji -1.

Najemca będzie miał dodatkowo możliwość dzierżawy gruntu pod ogródek gastronomiczny i mobilny punkt sprzedaży małej gastronomii. Koszt dzierżawy 1 m2 w momencie publikacji konkursu wynosi 13,29 zł. Możliwość wydzierżawienia gruntu w celu usytuowania ogródka dostępna będzie od początku prowadzenia działalności w lokalu.

Do udziału w konkursie zapraszamy oferentów, którzy udokumentują minimum 3-letnie doświadczenie (w latach 2015-2022) w prowadzeniu lokalu gastronomicznego z salą konsumpcyjną o powierzchni co najmniej 30 m2.  Ponadto oferenci będą zobowiązani do wpłaty wadium w wysokości 3744 zł.

Pisemne oferty na najem lokalu użytkowego należy składać w siedzibie Gdańskiego Zarządu Dróg i Zieleni przy ulicy Partyzantów 36 w Gdańsku – Biuro Obsługi Klienta, budynek A lub przesyłać drogą pocztową (UWAGA!!! Decyduje data wpływu przesyłki do GZDiZ) na adres Gdańskiego Zarządu Dróg i Zieleni, ul. Partyzantów 36, 80-254 Gdańsk do dnia 28 lutego 2022 roku do godziny 11:00 w zaklejonej kopercie opatrzonej napisem: „KONKURS – PALMIARNIA”.

Otwarcie kopert nastąpi dnia 28 lutego 2022 r. o godz. 13.00 w sali 19 w siedzibie Gdańskiego Zarządu Dróg i Zieleni przy ul. Wyspiańskiego 9A – wejście bezpośrednie od strony akademików Politechniki Gdańskiej.

Przed złożeniem oferty istnieje możliwość obejrzenia lokalu na miejscu. W celu umówienia terminu prosimy o kontakt telefoniczny w terminie do 24.02.2022 r. pod nr tel. 58 55 89 535.

Szczegółowe informacje o konkursie w Zarządzeniu nr 167/22 Prezydenta Miasta Gdańska z dnia 7 lutego 2022 r.

Wszelkie pytania w sprawie konkursu należy kierować na adres mailowy: gzdiz@gdansk.gda.pl. Odpowiedzi na pytania zostaną opublikowane na stronie: gzdiz.gda.pl/ogloszenia


Gdańskie Centrum Kontaktu
Parkingi w Gdańsku
Civitas- PATK4SUMP